De liegende rechter

De liegende rechter

 

Het boek “ De liegende rechter” (2016)  dat mr. Hugo Smit geschreven heeft, naar aanleiding van zijn jarenlange strijd tegen rechter Hans Westenberg, is een opmerkelijk boek dat  door de mainstream media is doodgezwegen.

In deze zaak heeft de rechterlijke macht mr. Smit ten onrechte zwart gemaakt en beschadigd omdat hij een rechter van liegen durfde te betichten en de rechtspraak daardoor geschaad zou hebben.

De vicepresident van de Haagse rechtbank Westenberg ging in 2009 met een vertrekpremie met vervroegd pensioen ‘omdat zijn functioneren als rechter ter discussie kan worden gesteld’, zo maakte zijn werkgever toen bekend. Op de website rechterwestenberg.com is veel achtergrond informatie over deze zaak te vinden.

Een aantal uitgevers durfden het boek niet uit te geven, bang te worden aangepakt door de rechterlijke macht  die een foute vakbroeder niet zo snel laat vallen.

Toen het boek uiteindelijk werd uitgebracht door de uitgever Prometheus bleef het opmerkelijk stil bij de mainstream media.

In 2017 is mr. Smit uiteindelijk in het gelijk gesteld.

Mr. Smit heeft mij persoonlijk toevertrouwd dat “onrecht het ergste is dat iemand kan overkomen en dat dat  aan je vreet”.

Dachten alle rechters er ook maar zo over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: