Mainstream media verzwijgen falen rechtspraak en fraude met aandelen Civis Mundi Digitaal #61

image1

 

In Civis Mundi, een tijdschrift voor Politieke Filosofie en Cultuur van prof. dr. Wim Couwenberg verscheen op 1 juli 2018 een opmerkelijk artikel over de wegkijkende mainstream media als het gaat over niet welgevallig nieuws over de rechtspraak en gesjoemel met aandelen.

Samenvatting:
In de 
code voor de journalistiek door het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren is het zo fraai te lezen:

“ Een betrouwbare en pluriforme journalistiek is van het grootste belang voor de democratische samenleving, die niet goed kan functioneren zonder geïnformeerde burgers en een vrije uitwisseling van ideeën. In die open samenleving komt de journalist het recht op vrije nieuwsgaring toe, én de verantwoordelijkheid het nieuws waarheidsgetrouw, onafhankelijk, fair en met open vizier te brengen.”

Wanneer echter de integriteit binnen de rechterlijke macht of oplichterspraktijken binnen de financiële wereld  aan de orde worden gesteld geven de mainstream-media meestal niet thuis. Het heeft er alle schijn van dat het juist de hoofdredacteuren zijn die de journalist terug fluit  die het wel aandurft daar aandacht aan te besteden.

Het is dan ook  de vraag of we in Nederland in een echte democratie leven zolang de mainstream – media  wegkijkt als het over niet welgevallig nieuws gaat over de rechtspraak of financiële wereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: