Worden de media door de politiek en de rechterlijke macht aangestuurd?

MatthewBalken

Op 4 juli 2018 werd er in Nieuwsuur aandacht besteed aan de teloorgang van de onafhankelijke rechtspraak in Polen.

N.a.v. van deze uitzending schreef dr. J. Eustatia uit Curaçao op 7 juli 2018 een open brief aan Eelco Bosch van Rosenthal van Nieuwsuur met de vraag hoe onafhankelijk de media in Nederland zijn als het gaat over berichtgeving over onze rechtspraak.

Een antwoord is tot nu toe uitgebleven.

Een gedachte over “Worden de media door de politiek en de rechterlijke macht aangestuurd?

Voeg uw reactie toe

  1. Het is heel plausibel dat de overheid geen kritiek op de rechtspraak wil zien – en zeker geen ingezonden brieven op de geplaatste brief in NRC van Frits Bakker v/d RaadvdRechtspraak.. Neem zo bv de ingezonden brief van Willem Oltmans in NRC van 8 Januari 1998. Citaat: “Aangetoond is in mijn procedure, dat Hans van den Broek, Max van der Stoel, Peter Kooijmans, Docters van Leeuwen, de ambassadeurs Van Roijen en Carsten plus een dijk van anderen onder ede hebben gelogen” etc.

    Natuurlijk is deze info ongewenst, want dan wordt algemeen bekend dat onze bewindslieden en ambassadeurs niet terugschrikken van liegen onder ede. Bijgevolg is het logisch dat de overheid stevige druk uitoefent op de MSM om geen negatieve info mbt de overheid te publiceren. Maar dat heeft wel als resultaat dat de MSM worden gewantrouwd.
    NB De scan van deze ingezonden brief zal ik nog vandaag doen toekomen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: