Minister Grapperhaus weet van niets

Op Curaçao is het volgens minister Grapperhaus niet nodig om nevenfuncties van rechters en officieren van justitie nog eens onder de loep te nemen.

Dat berichtte het Antilliaans Dagblad van 3 september 2019.

Hij beweert dat hij geen signalen heeft ontvangen dat er iets mis mee zou zijn.

Op 22 november 2018 diende Tweede Kamerlid Azarkan van Denk  een motie in om er op toe te zien dat rechters in Nederland hun nevenfuncties melden op de manier waarop de wet dat van ze vraagt. Uit het veld had Azarkan namelijk bewijsmateriaal in handen gekregen dat het bewustzijn   om die nevenfuncties netjes te melden er niet altijd is en het register dus niet altijd up to date is. De  minister  adviseerde de Tweede Kamer om deze motie niet te steunen en de meerderheid van de Tweede Kamer volgde zijn advies.

Ook in Nederland is er blijkbaar niets aan de hand meent de minister. Motie dus verworpen.

 Het afgelopen jaar is de Raad voor de Rechtspraak en ook een persrechter er op gewezen dat het register niet up to date is en dat er rechters zijn  die (dubieuze) nevenfuncties bewust verzwijgen. Het lijkt me sterk dat de minister deze signalen niet onder ogen krijgt.

Misschien wordt het tijd dat de minister van baan verandert en weerpresentator bij het NOS journaal wordt. Nederland is dan elke dag van mooi weer verzekerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: