De eerste beelden uit ‘Officieren van justitie in de fout’

Donderdagavond 7 november 2019 wordt er bij ZEMBLA aandacht besteed aan het OM waar waarheidsvinding niet altijd prioriteit één heeft.

Het Openbaar Ministerie heeft een belangrijke taak in de maatschappij: het brengt verdachten van strafbare feiten voor de rechter. Maar als het Openbaar Ministerie zélf fouten maakt, kan dat grote gevolgen hebben, want mensen kunnen onschuldig vast komen te zitten. Kan het Openbaar Ministerie ongestraft de regels overtreden? Ingewijden maken zich zorgen en zien een lacune in het toezicht.

ZEMBLA onderzoekt: wie controleert het Openbaar Ministerie?

Hier alvast een korte video impressie van hetgeen in de uitzending van ZEMBLA aan de orde komt.

De zaak’ Frans’ die ook al enkele malen op deze blog aandacht kreeg wordt nu op ZEMBLA voor het voetlicht gebracht.

Zelf zie ik veel overeenkomsten met mijn eigen ervaringen met het OM. Dat het OM en ook rechters een premie zetten op liegen en bedriegen is voor mij oud nieuws.

Na 6 verloren artikel -12 procedures vanwege aangiften van valsheid in geschrifte (3x) en meineed (3x) (die niet meer ter discussie stond) weet ik inmiddels wel beter dat liegen en bedriegen loont. Ook ik ben erachter gekomen dat OvJ ‘s hun hand er niet voor omdraaien om rechters voor de gek te houden en als je daar dan de hoofdofficier van justitie op aan spreekt dat zijn mensen er een potje van maken dan worden die steevast een hand boven het hoofd gehouden.

Bij het College van procureurs- generaal vang je dan vervolgens ook bot (d.w.z. je krijgt niet eens een antwoord) als je het plichtsverzuim van de hoofd OvJ om de liegende en bedriegende OvJ een disciplinaire maatregel op te leggen, ter discussie wilt stellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: