Is justitie onafhankelijk?

In 2007 gaf mr. Paul Ruijs , die in 1996 een van de samenstellers was van het IRM (Integriteit Rechtelijke Macht) rapport, in een interview een inkijk in de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht:

Dat er sindsdien nog maar weinig veranderd is, was nog eens te lezen in de Volkskrant van 16 september 2019 toen er een groot artikel verscheen over verzwegen nevenfuncties van rechters.

Uit wel ingelichte bron is te melden dat tot op de dag van vandaag rechters daar nog steeds mee weg komen, want het beeld moet in stand gehouden worden dat we qua rechtspraak in Nederland tot de top van de wereld behoren.

3 gedachten over “Is justitie onafhankelijk?

Voeg uw reactie toe

  1. Citaat: “het beeld moet in stand gehouden worden dat we qua rechtspraak in Nederland tot de top van de wereld behoren”.
    Met zo’n bewering overtuig je niemand. Kijk naar de feiten. Wat oordeelt het EHRM (Straatsburg) over de NL rechtspraak.
    Na 30 jr civiele procedures over hetzelfde thema waarbij mijn advocaat RdL 3X vergeefs wraking had gedaan, dan maar naar het EHRM gegaan. Hier ontkenden de vertegenwoordigers v/d Staat niet langer, dat er veel mis was gegaan en de procedures onnodig lang hadden geduurd. De Staat wilde alsnog voor een peanuts bedrag schikken. Uiteraard had ik daar geen zin in, ik wilde veroordeling v/d Staat, waar steeds geroepen wordt, dat het zo goed en netjes gaat. Klacht in 1997 ingediend en vlot kwam in Juni 2009 het vonnis. De Staat werd veroordeeld mbt de lange duur v/d procedure tw Art 13 en ook obv Art 6 dat de NL wetgeving mbt wraking inadequaat is. Kortom de Staat werd mooi veroordeeld en geen reden voor borstklopperij. Het is een zootje bij de civiele rechtspraak Den Haag; Nu 12 jr later is er nog steeds geen sprake van aanpassing wetgeving mbt wraking. Blijkbaar willen de NL rechters daar niet aan…. Rechters als mr EJ Numann treden op zonder de (verplichte) griffier en zuigen de feiten uit hun duim !! Ja, ja zo gaat dat. . Wel wordt hij (Numann) paar jaar later benoemd in de HR en bij pensionering beloond met een koninklijke onderscheiding. Lachwekkend !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: