DATABANKENRECHT VERSUS AUTEURSRECHT

In het elektronisch  journaal van de Nederlandse rechtspraak van de 21e eeuw, Hollandpromote.com (juli 2021) geeft prof.dr.ir. Anton F.P. van Putten een beschouwing over databankenrecht versus auteursrecht.

door Prof dr. ir Anton F.P. van Putten:

Samenvatting

In dit onderzoek naar de ware aard van het databankenrecht en auteursrecht wordt middels een transponeerbare analogie een aansluiting gezocht bij de natuurwetenschappen.

De directe aanleiding voor dit onderzoek is het aangetroffen gebrek aan juiste rechtsopvattingen met bijbehorende definities in een arrest van het Hof in Den Haag  met ZAAKNUMMER 200.274.314/01. Ten onrechte is het databankenrecht en het auteursrecht  volledig uit elkaar getrokken als twee afzonderlijk te onderscheden arena’s  in de rechtspraak. De stelling luidt dat het databankenrecht onlosmakelijk is verbonden met het auteursrecht. We onderzoeken de samenhang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: