Slappe hap

In De Beekdaeler van 28 juli 2021 geeft  mr. J.J.A. Jetten zijn mening over jongeren die  de noodzaak nog niet inzien om zich te laten vaccineren.

Door Mr. J.J.A. Jetten:

We beleven woelige tijden. Of zijn het roerige tijden, want het roer moet om? Het is vakantietijd. Veel Nederlanders blijven noodgedwongen in eigen land vanwege de coronapandemie. De vakantieparken puilen uit en op veel terrassen hanteren ze anderhalve meter met een knipoog. Veel jongeren weigeren om zich te laten vaccineren, maar ze willen wel massaal op vakantie naar het buitenland, naar festivals en zomerfeesten, naar de Spaanse costa’s en naar sportevenementen. Die laatste zijn er volop. Eerst hadden we het Europese voetbalkampioenschap totdat het voor ons land een fiasco werd, daarna de Tour de France en nu de Olympische Spelen. Het houdt niet op. Alle zenders op televisie menen hun steentje bij te moeten dragen aan de sportverslaving/verdwazing van onze samenleving ten koste van vaste rubrieken van serieuzer snit. Er wordt volledig voorbijgegaan aan de toch vrij grote groep landgenoten, die niets of helemaal niets met sport heeft. Er zijn toch wel wat andere dingen gaande in ons land. De nasleep van de gigantische wateroverlast tin Limburg, de puinhoop rond de coronacheck-app in Europa waardoor niemand meer weet wat waar vereist is, de kabinetscrisis die al sinds januari voortduurt met een demissionair kabinet dat gewoon op vakantie gaat zonder een sprankje perspectief op een nieuwe regering en niet te vergeten de groeiende onrust onder de bevolking over komende dure maatregelen in verband met de klimaatdoelen van het Parijsakkoord.

 Ik vermoed dat die overdreven aandacht voor sport een afleidingsmanoeuvre is om verhit geraakte gemoederen te bedaren. Na de moordaanslag op Peter R. de Vries is er ook zo’n aandachtverlegging geweest bij een groot volksdeel, dat in diepe rouw gedompeld werd terwijl ze de man helemaal niet kenden, alleen van teevee. Ik ben geschrokken van die abnormaal grote hype, waarbij in no time met crowd-funding anderhalf miljoen bijeengeharkt werd om als beloning uit te betalen aan degene die 27 jaar zijn mond stijf dicht had gehouden, omdat hij wist wat er met Tanja Groen was gebeurd. Het ergste is, dat bijna niemand daarover een tegengeluid laat horen of de logische vraag stelt wat er met dat geld precies gebeurt als niemand zich meldt. Ook hoor ik veel te weinig protest tegen het feit, dat onze koning een uurtje met zijn kaplaarzen door het rampgebied in Valkenburg kuiert, daarna op Huis ten Bosch snel een fotosessie afraffelt en dezelfde avond nog in het vliegtuig naar Griekenland zit om maar zo gauw mogelijk met zijn nieuwe motorjacht door de Middellandse Zee te kunnen crossen, daarbij handig de wrakke bootjes met Libische vluchtelingen omzeilend. Op het kritieke moment dat het ziekenhuis van Venlo werd ontruimd en talrijke vrijwilligers met zandzakken de dijken aan het verzwaren waren, dansten Maxima en Amalia al in een taverne de sirtaki, want daar hadden ze al zo lang naar uitgekeken. Een paar dagen wachten totdat het weeralarm niet meer op rood stond, zat er niet in. Dat ze het in Limburg maar met de zooi bekijken, moet ons staatshoofd gedacht hebben met zijn vele miljoenen op de bank en zijn rijkeluishobby van de jacht. De koning te rijk. Maar ik verklaar voortaan alle mensen die op koningsdag met een oranjevlaggetje in hun hand staan te zwaaien, voor knettergek.

Een groep van 13 Gooise jongeren, niet veel ouder dan 20 jaar, straalbezopen en stoned door partydrugs, was op feestvakantie op Mallorca een nachtclub uitgezet en raakte op het strand zonder enige aanleiding slaags met een groep van vijf andere vakantiegangers uit Waddinxveen. Een 27-jarige man werd zwaar in elkaar geslagen. Twee jongens waren verantwoordelijk voor de klappen en trappen, aan de gevolgen waarvan hij enkele dagen later in het ziekenhuis overleed. De jongens stapten spoorslags op het vliegtuig om uit handen van de Spaanse politie te blijven en hun vermogende ouders trommelden een batterij advocaten op om te bewerkstelligen dat de jongens in ons land berecht zouden worden, waar de klassenjustitie met een hoop poen er wel garant voor zal staan dat hun geen haar gekrenkt wordt. Het is te hopen dat de Spanjaarden zich niet laten omkopen, want deze moord hoort natuurlijk in Spanje berecht te worden. In soortgelijke gevallen zijn daar wel straffen van 15 tot 20 jaar voor uitgesproken. Zouden ze hier ook moeten doen.

Toen ik in de zestiger jaren ongeveer die leeftijd had, moest ik 16 maanden in militaire dienst. Daar was niet aan te ontkomen. Meteen na aankomst werden we allemaal gevaccineerd van staatswege en op dienstbevel. Vervolgens werden we flink afgeknepen totdat we een “ouwe stomp” waren en er uitzicht was op afzwaaien. De samenleving vond dat goed voor die jongens, daar worden ze een vent van, zei men. Of dat bij mij gelukt is, vraag ik mij niet meer af, maar ik geloof vast, dat het voor de jongeren die op Mallorca de beest hebben uitgehangen, goed zou zijn geweest als ze een poos onder de krijgstucht waren geweest. En ook voor al die egoïstische jongeren die nu geen vaccinatie willen. Slappe hap, noemden we de angsthaasjes, die zich overal aan onttrokken en alleen aan zichzelf dachten.

Jacques

Een gedachte over “Slappe hap

Voeg uw reactie toe

 1. Mooi commentaar, helemaal
  mee eens,tot aan de mening over het vaccineren…….
  Met een experimentele substantie waarop vele verdenkingen rusten, en bewezen ernstige bijwerkingen hebben.
  En zijn diegenen die zich eraan onttrekken slappe hap…?
  Of zijn het logisch nadenkende mensen die er Bewust voor kiezen Niet deel te nemen aan deze massahysterie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: