Is  Sef de krasser echt wel kampioen liegen?

Brugge 4 juni 2011

Op 30 mei 2023  was er in de Limburger het artikel “Sef de krasser wordt kampioen liegen” te lezen. De rechter trapte er niet in. Dit lezende herinnerde ik mij iemand die nog beter kon liegen dan Sef de Krasser en die vervolgens niet gestraft werd, namelijk Bert S.

In 2015 hielt Bert S. bij een getuigenverhoor voor de rechter onder ede vol, dat hij geen affectieve relatie had met de vrouw waarmee hij al een paar jaar onder één dak woonde. Bert S. had destijds een hoge functie  bij DSM en de rechter oordeelde dat het niet was uitgesloten, dat hij met die vrouw als goede vrienden onder één dak samenwoonde.

Omdat er stapels bewijzen waren dat Bert S. de rechter onder ede in het ootje had genomen, is er twee maal aangifte van meineed gedaan tegen Bert S.. Beide keren ontsprong Bert S. de dans en er vond geen vervolging plaats. De laatste keer stond Bert S. op 20 november 2018 voor het hekje in het Gerechtshof Den Bosch in het kader van een artikel 12 Sv procedure.

Wat hij de rechters toen heeft wijs gemaakt werd niet bekend gemaakt, want de zitting was achter gesloten deuren. Feit is, dat  nadat S. verweer had gevoerd, ook de raadsheren er niet van uit gingen  dat er sprake was van een affectieve relatie. Er was, oordeelden zij, geen sprake van meineed. Toch moet het voor het Hof niet moeilijk zijn geweest om er achter te komen dat Bert S.  reeds op 9 september 2017 in Heerlen in het huwelijk was getreden met de eerder genoemde vrouw en dat zij nog steeds samenwonen.

Conclusie: het is maar welke nestgeur je hebt of je in ons land met liegen onder ede zonder vervolging wegkomt.

Een gedachte over “Is  Sef de krasser echt wel kampioen liegen?

Voeg uw reactie toe

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑