OM valt veel meer te verwijten dan rollebollen in de top, belgegevens van een journalist opvragen en een poging om diens telefoon af te luisteren.

telephone tap1

De afgelopen weken kwam het OM niet zo goed in het nieuws vanwege enkele incidenten.

Ik ben inmiddels met mijn 6e artikel-12 Sv procedure bezig en heb keiharde bewijzen dat het OM veel meer te verwijten valt dan alleen het rollebollen in de top, belgegevens van een journalist opvragen en een poging om een gesprek van hem met een verdachte tijdens een ontmoeting op te nemen.

Schaamteloos durft een OvJ in Maastricht bij artikel-12 Sv procedures de feitelijke werkelijkheid in een rechterlijke beschikking te verdraaien en daarmee het Hof een rad voor de ogen te draaien.

De hoofdofficier van justitie wil zich er niet mee bemoeien, houdt zijn onderschikte de hand boven het hoofd en de raadsheren van het Hof geloven de OvJ op zijn woord.

Uit het feit dat mr. Marinus Otte (!!) , lid van het College van procureurs-generaal geen antwoord geeft of mijn vraag of het zin heeft om tegen de hoofdofficier van justitie een officiële klacht in te dienen, moet ik concluderen dat een klacht indienen inderdaad geen zin heeft.

Kritiek van buitenstaanders wordt door de onaantastbare kaste van de rechterlijke macht niet op prijs gesteld.

Hiermee kenmerkt de rechterlijke macht zich als een schaamtecultuur, waarbij loyaliteit vaak belangrijker is dan eerlijk zijn. “ Je valt een collega niet af”.

Bij een eerdere aangifte van meineed geeft het OM een sepot civiel- en administratief recht af (= dit strafbare feit (meineed) is maatschappelijk niet belangrijk genoeg om strafrechtelijk te vervolgen!!!).

Misschien is een hoofdredacteur van een krant bereid om een journalist toestemming te geven onderzoek te doen naar het sepot beleid van aangiften van bv. valsheid in geschriften en meineed.

 

Toon Peters

Auteur: Mijn eed is …. MEINEED – Liegen voor de rechter loont (in voorbereiding).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: