Man met ballen

 

man met ballen

Het gebeurt niet snel dat een advocaat zo ongezouten kritiek durft te geven op het rechtssysteem in Nederland.

De meeste advocaten laten het al afweten als ze gevraagd worden om als publiek bij een forumdiscussie over de rechtspraak aanwezig te zijn, bang geassocieerd te worden met criticasters die in het panel zitten.

In De Stem van 9 april 2019 deed strafrechtadvocaat  mr. Pieter van der Kruijs een aantal voorstellen om  het rechtssysteem in Nederland te verbeteren. Waarlijk een moedig man!

 

2 gedachten over “Man met ballen

Voeg uw reactie toe

 1. Het zij zo.
  Bij mijn langdurige civiele procedures heb ik onbetrouwbaar optreden van een hele serie rechters meegemaakt oa mr EJ Numann (in 1994 KG rechter bij 93/677 en nu al vele jaren VP bij de HR), mr JHJP WIllems bij de Haagse ArrRb, mr Fasseur-van Santen (Hof Den Haag), mr Van Sandick ( Hof Den Haag).
  Ook heb ik niet de indruk dat het Ministerie streeft naar kwaliteitsverbetering. Immers mr Grapperhaus en president v/d HR Feteris doen voor Buitenhof/ Nieuwsuur voorkomen als de rechtspraak in NL top is. NB Feteris weet van mijn claim van ~e 2 miljoen mbt optreden Numann.

  Het is jammer (maar wel begrijpelijk) dat de vrijwel alle advocaten bevreesd zijn voor de rechters. Ook de MSM zijn terughoudend met commentaar. De hoogleraren hebben wel relevant en scherpe kritiek op de rechtspraak. Rechters klagen steeds over de hoge werkdruk, maar ze hebben wel tijd voor leuke bijbanen zoals bij de Pleitacademie bv.

  Like

 2. Waar Dhr. Mol al schrijft over Grapjeshuis en Feteris heeft deze laatste net een “leuk” boekje geschreven.. De kleine Hoge Raad voor Dummies… waar deze spreekt hoe goed het gaat met de mensenrechten in Nederland… Prachtig boek want in het kort omschrijft hij precies.. wat mij juist wel ten deel valt in Nederland.
  Aankomend Cyberrechter / Raadsheer Den Bosch, voormalig Hoofdofficier van Justitie den Haag Bart N. liegt zwart op wit, net als Procureur Generaal Hoge Raad Jos. S., om een cyberofficier te beschermen tegen ambtelijke corruptie waar Familiaire Banden OvJ met een voormalig directeur reclassering, die valse aangiften bedreiging met de dood doet, aan het oog onttrokken worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: