HELP, DE WERELD VERZUIPT IN LEUGENS

In het elektronisch  journaal van de Nederlandse rechtspraak van de 21e eeuw, Hollandpromote.com,  schreef  prof. dr.ir. van Putten in 2012 een artikel dat aan actualiteit nog steeds niet heeft ingeboet:

HELP, DE WERELD VERZUIPT IN LEUGENS”.

Zo maar drie krantenberichten van de afgelopen week: op 5 november kopte de Leeuwarder Courant “Aangifte tegen rechter wegens liegen” , op 9 november  Het Parool  met “Rutte zegt niets te weten over burgerdoden in Irak” en op 11 november NRC “Justitie: het ministerie waar incidenten affaires worden”.

SAMENVATTING HELP, DE WERELD VERZUIPT IN LEUGENS

Deze aanklacht bevat een beschrijving van het huidig disfunctioneren van onze Westerse maatschappij geplaatst in een kort historisch kader. De geschiedenis leert dat we nog steeds niet in staat zijn een menswaardig samenleving te creëren, waarin jong en oud, arm en rijk, getalenteerd en niet getalenteerd, samen kunnen leven en groeien in harmonie. In tegendeel, keer op keer staan mensen tegen elkaar op in strijd met alle menselijke waardigheid en principes. Dit manifesteert zich in een onbeheersbaar machtstreven en geld maken, zelfs als de natuur geweld moet worden aangedaan. Dat we nog steeds niet beseffen wat er aangericht is, en wat de gevolgen zijn begint langzamerhand duidelijk te worden. De wereld lijkt te verzuipen in leugens.

Een gedachte over “HELP, DE WERELD VERZUIPT IN LEUGENS

Voeg uw reactie toe

  1. Het schokkende is dat bij de rechtsgang liegen niet ongewoon blijkt te zijn. We hebben in NL ook liegende rechters – bv rechter Westenberg. Ook ik heb bij KG 93/887 meegemaakt dat KG rechter EJ Numann welbewust onterecht deed voorkomen alsof ik geheime know-how had gepikt. Wat nog meer schokkend is, dat presidenten van deze rechtbanken hierop geen adequate maatregelen nemen. Vorige week meldde het ANP “Rechtbank ontstemd over aangifte tegen rechter”. Echter als je dat verhaal leest, dan blijkt dat een vrouwelijke kinderrechter aantoonbaar (dmv audio opname) gelogen heeft over het verloop v/d zitting. Dankzij advocaat Sebas Diekstra kon er aangifte worden gedaan.
    Daarop 𝐳𝐨𝐮 𝐣𝐞 𝐝𝐚𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐰𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭𝐛𝐚𝐧𝐤 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐢𝐣𝐬𝐬𝐞𝐥 𝐡𝐞𝐭 𝐛𝐨𝐞𝐭𝐞𝐤𝐥𝐞𝐞𝐝 𝐳𝐨𝐮 𝐚𝐚𝐧𝐭𝐫𝐞𝐤𝐤𝐞𝐧. 𝐌𝐚𝐚𝐫 𝐧𝐞𝐞, 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭𝐛𝐚𝐧𝐤 𝐢𝐬 “𝐨𝐧𝐭𝐬𝐭𝐞𝐦𝐝 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐚𝐚𝐧𝐠𝐢𝐟𝐭𝐞 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫”. Dat lijkt dus op ordinaire afleidings manoeuvre.
    Ik heb zelf de ervaring dat rechters vaak liever geen griffier bij de zitting en geen PV wordt opgemaakt. Immers dan kan de rechter makkelijk een leugen plaatsen.
    Ach eigenlijk is de rechtsgang in NL een zootje….De raadsheren v/d Hoge Raad klussen nog bij als adviseur voor fishy outfits – en adviseren indirect proces partijen…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: