DE VIJANDSCHAP TUSSEN MACHT, RECHT EN WAARHEID (2) In POLITIEK, RECHTSPRAAK, BANKEN, RELIGIES EN MEDIA Quo Vadis Mundus?

undefined

In het elektronisch  journaal van de Nederlandse rechtspraak van de 21e eeuw, Hollandpromote.com, beschreef  prof. dr.ir. van Putten reeds enige tijd geleden een onderzoek naar de vraag ‘wat is waarheid’ en wat is fake nieuws. Bestaat waarheid?

Een artikel dat aan actualiteit nog steeds niet heeft ingeboet.

SAMENVATTING

In onze maatschappij bestaat meer dan ooit de behoefte aan een antwoord op actuele vragen, ‘wat is waarheid’ en wat is fictie (fake) of nepnieuws? Bestaat waarheid? De vraag is zo oud als de mensheid zelf en behoort in de filosofie tot de kernvragen. Kan er sprake zijn van een werkelijkheid die onveranderlijk is en het ‘zijn’, het absolute vertegenwoordigt?

In dit onderzoek wordt een aanzet gegeven dat waarheid bestaat en ook gekend kan worden. Daartoe wordt de relatie tussen energie, informatie, entropie onderzocht. Waarheid kan gedefinieerd worden op grond van natuurwetten en op afgesproken referentiekaders met tijd als belangrijkste parameter. We spreken van absolute waarheid en relatieve waarheid.

In de praktijk van de politiek, de rechtspraak, de financiële wereld, de media en religies wordt waarheid altijd ingeruild voor belangen. Het resultaat van rechterlijke beslissingen en machtsmisbruik door de overheid e.a., is ziekte en zelfmoord. Klokkenluiders van de waarheid worden geëlimineerd.

Macht kent geen waarheid, noch ethiek, noch medemenselijkheid, noch waarden en normen. Macht en waarheid gedragen zich als water en vuur. Vijandschap tussen waarheid en macht is een voortdurende strijd waarin het recht nauwelijks een rol lijkt te spelen. Het voorlopige rapportcijfer voor deze aarde is MINDER DAN een vier! Een gemeenschappelijk antwoord op alle corruptie en geweld van leidinggevenden en CEO’s wordt gezocht.

Door op deze link te kikken kunt u het hele onderzoek lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: