HET HANDTEKENINGENGESCHIL IN DE NEDERLANDSE RECHTSPRAKTIJK

De ondertekening van minuten en rechterlijke beslissingen

In het elektronisch  journaal van de Nederlandse rechtspraak van de 21e eeuw, Hollandpromote.com (# juli  2020), bespreekt  prof.dr.ir. Anton van Putten de “Stevens – Schipper- Methode” welke tot op de dag vandaag wordt toegepast bij rechtbanken en gerechtshoven.  

SAMENVATTING

De ondertekening van rechterlijke beslissingen van rechtbanken en gerechtshoven is een voortdurende bron van corruptie, machtsmisbruik, valselijk opmaken, bedrog en valsheid in geschrift van authentieke akten. Reeds in 2005 is een verkorte versie van dit onderzoek verschenen in het Nederland Juristenblad (NJB) onder naam de “Stevens– Schipper -Methode”. Het blijkt dat tot op de dag van vandaag structureel en systematisch voorschriften niet worden nageleefd en bestaande jurisprudentie over valselijk opmaken van authentieke akten wordt volledig genegeerd. Conformiteit met de wettelijke voorschriften ingevolge art. 230 lid 3 Rv is nimmer aangetoond en kan ook niet.

Minuutakten van rechterlijke beslissingen van enkelvoudige en meervoudige kamers van de sector civiel, worden regelmatig ondertekend door gerechtsambtenaren, die in de betreffende zaak niets met de zaak te maken hebben gehad en niet met rechtspraak zijn belast. De samenstelling van de meervoudige kamers in Nederland bestaat vaak uit het betwiste systeem, dat rechters en raadsheren vervangen kunnen worden door niet professionele rechters/ raadsheer plaatsvervangers, zoals advocaten en notarissen. Deze meinedige constructie is een vermenging van functies.  Een onafhankelijke en onpartijdige rechtspleging is niet langer gewaarborgd zoals art. 6 EVRM lid 1 vereist. Dit onderzoek is reeds gestart op 14 november 2000 en vindt zijn bevestiging tot op de dag van vandaag.

Het hele onderzoek is te lezen via deze hyperlink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: