Hirsch Ballin weer in de fout

In het Algemeen Dagblad van 2 oktober 2020 verscheen het bericht dat  voormalig CDA minister van justitie Ernst Hirsch Ballin weloverwogen heeft ingestemd met de ‘truc’ die het mogelijk maakte om de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch aan te kunnen houden in september 2009 op verdenking van betrokkenheid bij de ‘dodenvluchten’.

Maar Hirsch Ballin heeft in het verleden ook wel eens een goede bekende van een oud minister-president uit het gevang weten te houden die eigenlijk had moeten brommen.

Het is maar welke nestgeur je hebt.

In Wynia’s Week van 2 mei 2020 verscheen er namelijk een artikel over klassenjustitie waaruit bleek dat onder de verantwoordelijkheid van Hirsch Ballin  de destijds door de HR veroordeelde miljonair de K. in strijd met alle regels en wetten in vrijheid werd gesteld .

Toen Hirsch Ballin daar onlangs nog eens over bevraagd werd  bleef een reactie zijnerzijds uit.

De rector magnificus en de voorziter van het College van Bestuur van de Universiteit Tilburg wisten zich ook geen raad met de tip dat er aan hun universiteit een hoogleraar jonge mensen de beginselen van het recht bijbrengt die zelf ook nog wel eens een steekje liet vallen.

De voorzitter van het CDA die om een reactie gevraagd werd hulde zich in stilzwijgen en ook vrijwel alle leden van de Eerste Kamer vonden het niet de moeite waard om te reageren.

Blijkbaar moet je in Nederland  geen oude koeien uit de sloot halen en moeten de doofpotten gesloten blijven.

Een gedachte over “Hirsch Ballin weer in de fout

Voeg uw reactie toe

  1. Is Wynia niet die onbenul die er in december 2019 in zijn blog voor pleitte om het collectieve actierecht (artikel 3:305A Burgerlijk Wetboek) voor bijvoorbeeld consumentenorganisaties af te schaffen ? Kortom dat burgers die belazerd zijn door het commerciele bedrijfsleven, zoals banken en verzekeraars, voortaan allemaal zelf individueel naar de rechter moeten stappen om hun schade te claimen. Een groter pleidooi om misleiders en bedriegers weg te laten komen kun je je bijna niet voorstellen.
    Er is heel veel mis met de rechtspraak in Nederland, maar wanneer ”rechts’ Nederland” een aanval lanceert op de rechtspraak, weest dan op je hoede. Meestal is het een verhullde onderliggende wens naar vrijheid voor het bedrijfsleven om te doen en te laten wat men goeddunkt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: