SODOMA, ANARCHIE EN BANDELOOSHEID

Their only intent is to slice your throat

In het elektronisch  journaal van de Nederlandse rechtspraak van de 21e eeuw, Hollandpromote.com (februari 2021) geeft prof.dr.ir. Anton van Putten een beschouwing over het gebrek aan moraal en ethisch besef  bij het behartigen van politieke, rechtstatelijke en religieuze belangen.

door Prof dr. ir Anton F.P. van Putten:

Samenvatting

 Martin Heidegger; ‘de verschijningsvorm van de waarneming is niet ‘het zijn’ van die waarneming’. Op ontstellende wijze is in de afgelopen jaren duidelijk geworden dat onze maatschappij niet is wat het lijkt. Een totaal demasqué van alle maatschappelijke geledingen, de politiek, de uitvoerende ambtenaren, en de ambtenaren met rechtspraak belast, heeft het ware gezicht van de rechtstaat getoond.  Steeds opnieuw blijken eigen belangen een dominante rol te spelen. 

Gaan we uit van een normale verdeling dan wordt het bestaan aangenomen van een populatie van ca. 30% direct belanghebbenden die mogelijk functioneren als rotte appels in de maatschappij en bijna alles infecteren wat gezond is en in het dagelijks leven optreden als farizeeër.

Bij het behartigen van politieke, rechtstatelijke en religieuze belangen bestaat een schrikbarend gebrek aan moraal en ethisch besef  tot op de dag van vandaag. Dit heeft zich geuit in alle sectoren en disciplines die deel uitmaken van onze maatschappij.  Tot op heden hebben ambtenaren tezamen met de verantwoordelijke personen op schaamteloze wijze sanctieloos beslissingen kunnen nemen en opleggen buiten het grondwettelijk referentiekader. Iedere vorm van zelfreflectie en real time feedback ontbreekt. Een antwoord op de vraag: Is er enige systematiek en methodiek te ontdekken in de uitkomsten van onze huidig maatschappelijk functioneren? Observaties ondersteunen het gestelde.


2 gedachten over “SODOMA, ANARCHIE EN BANDELOOSHEID

Voeg uw reactie toe

  1. De zeden verschillen per land/ streek en met de tijd. Algemeen denken velen dat we steeds losbandigger worden. Echter dat kun je niet stellen, want wat betreft kindermisbruik zie je juist meer kinderbescherming. Ook misbruik van dieren wordt in EU niet meer geaccepteerd.
    Zie de info hierbij waarbij de JOVD zo’n 30 jr geleden bestialiteit WEL acceptabel vond. Is dat niet een jonge Mark Rutte voorstander van bestialiteit ?? https://gerard1945.wordpress.com/2020/11/04/seks-met-dieren-was-voor-de-jovd-geen-probleem/

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: