DE RUTTE DOCTRINE VOLGENS NYQUIST[1]

In het elektronisch  journaal van de Nederlandse rechtspraak van de 21e eeuw, Hollandpromote.com (juni 2021) geeft prof.dr.ir. Anton F.P. van Putten een wetenschappelijke analyse van de Rutte doctrine.

door Prof dr. ir Anton F.P. van Putten:

SAMENVATTING

Dit onderzoek is gewijd aan de analyse van de Rutte doctrine. Daarvoor is gebruik gemaakt van enkele begrippen uit de Regeltechniek. Norbert Wiener[2] heeft aangetoond  dat veel begrippen uit de regeltechniek transponeerbaar zijn naar biologische systemen zonder geweld aan te doen aan de basisprincipes van de fysica. Hij was de eerste die het verband tussen technische en biologische systemen heeft aangetoond, nu bekend als cybernetica. Met deze wetenschap kunnen onweerlegbare antwoorden gegeven worden op belangrijke vragen die reiken tot in het menselijk gedrag. In de Rutte doctrine wordt aangetoond dat op selectieve wijze de op dat moment aanwezige noodzakelijke feedback lussen bewust worden onderbroken, zoals e.g. het geheugen, waardoor voor de betrokken persoon de gewenste uitkomst wordt verkregen. Complexe functie theorie biedt gereedschap voor een diepgaand  analytisch antwoord resulterend in het Nyquist stabiliteitscriterium.  Een uitgebreide bespreking van deze theorie valt buiten de context van dit onderzoek.


[1] Harry Nyquist was een Amerikaanse elektrotechnicus van Zweedse afkomst die van groot belang is geweest voor de ontwikkeling van de informatietheorie. Hij heeft belangrijk werk verricht op het terrein van onder andere thermische ruis en het digitaliseren van signalen. Wikipedia

[2] Norbert Wiener (Columbia (Missouri)26 november1894 – Stockholm18 maart1964) was een JoodsAmerikaansewiskundige en filosoof die bekend is geworden als grondlegger van de cybernetica.Wiener was verder een expert in stochastische en ruis-processen en heeft belangrijke bijdragen geleverd op het gebied van de elektrotechniektelecommunicatie en meet- en regeltechniek

Een gedachte over “DE RUTTE DOCTRINE VOLGENS NYQUIST[1]

Voeg uw reactie toe

 1. Beste Toon,

  Bedankt!

  Bij figuur 5 is een stukje tekst versprongen.

  Ik ben mijn logo vergeten te plaatsen.

  Rest OK!

  Ben benieuwd!

  Groet

  Anton

  Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: