De rechtspraak ontmaskerd…

Iedere dinsdag nemen mr. Jeroen Pols en mw. mr. Maria-Louise Genet samen de relevante juridische ontwikkelingen van de week door bij Cafe Weltschmerz. Deze keer hebben ze zeer belangrijke informatie. Het rechtssysteem in Nederland faalt – het was al bekend (kindertoeslagenaffaire), maar nu kan het worden bewezen.

Op 14  december 2021 werd ingegaan op het getuigenverhoor dat een week eerder heeft plaatsgevonden bij de Rechtbank Zeeland-West Brabant waarbij de directeur Taskforce (per ongeluk?) onder ede heeft toegegeven dat hij een presentatie heeft gegeven over de ontmanteling van Fort Oranje in een bijeenkomst waar niet alleen allerlei overheidsinstanties betrokken waren, maar óók een aantal rechters. Dit is absoluut in strijd met artikel 12 van de Wet op de Rechterlijke Organisatie en dus in strijd met de Trias Politica. Dit is een ‘smoking gun’ om het nog maar mild uit te drukken.

Destijds kon dit niet bewezen worden (al stonden alle seinen op “rood” en was alertheid geboden), maar nu dus wel. Dit verhaal gaat dus nog een staartje krijgen…

Dit is vergelijkbaar met de misstanden bij Jeugdzorg alsmede de Kinderopvangtoeslagaffaire, waarin de rechtspraak eveneens gefaald heeft.

Een gedachte over “De rechtspraak ontmaskerd…

Voeg uw reactie toe

 1. Prof. Alex Brenninkmeijer (de voormalig Nat. Ombudsman) heeft via NJB en BNR radio meerdere malen gesteld dat de Nederlandse rechtsstaat faalt op alle fronten.

  NJB, Een dialoog met de Raad van State na de toeslagenaffaire, Een dialoog met de Raad van State na de toeslagenaffaire
  NJB, ‘De grondbeginselen van de rechtsstaat zijn geschonden’ als ‘verschrikkelijk ongeluk’, 7 januari 2021
  NJB, Stresstest rechtsstaat Nederland, 2015

  Maar ja, er is nog niet veel veranderd. …..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: