De advocateneed

Op 15 mei 2022 las ik een bericht op LinkedIn waarin van het heugelijke feit melding werd gemaakt dat Noa Visser als advocaat beëdigd is door de rechtbank Amsterdam.

Ik ken Noa niet maar wens haar een mooie carrière toe in de advocatuur.

Ik kon het alleen niet na laten om een reactie te geven waarin  ik schreef dat ik hoopte dat Noa zich de eed over een aantal jaren nog kan herinneren.

“En nu maar hopen dat Noa zich over een paar jaar nog aan deze eed kan herinneren.
Ik ken veel advocaten die de eed al lang vergeten zijn. Na de rechtstaatsconferentie in november 2019 in het Vredespaleis in Den Haag vertrouwde een Raadsheer mij toe dat het werk van rechters extra bemoeilijkt wordt doordat veel advocaten hun cliënten tot liegen aanzetten.
Ik hoop volgende jaar een boek te publiceren met als titel ” Liegen voor de rechter loont”.
https://www.riskcompliance.nl/news/toon-peters-ik-verbaas-me-soms-over-de-onnozelheid-bij-sommige-rechters/

Ik begrijp best wel dat bovenstaande  reactie misschien niet zo vriendelijk overkomt, maar als ervaringsdeskundige weet ik dat er vele advocaten zijn die het met hun beroepseed niet zo nauw meer nemen. En dan druk ik me nog voorzichtig uit.

Ik hoop dan ook van harte dat Noa een rechte rug blijft houden.

Een reactie van haar “baas”, mr. Roland Mans,  kon dan ook niet uitblijven:

Die herinnert zij zich dan 100% zeker. Net als jouw misplaatste boodschap op dit bericht.
Ongelooflijk dat jij die boodschap ook nog baseert op een uitlating van een Raadsheer die jij verder anoniem laat. Of je hebt een ‘deus ex machina’ verzonnen of het is echt gebeurd en dan heeft deze Raadsheer flink wat uit te leggen. In dat geval: Naam en rugnummer graag.

Ik wil de lezers van dit artikel mijn antwoord niet onthouden.

Blij te horen dat Noa een goed geheugen heeft.
Ik heb het verhaal niet uit mijn duim gezogen. De naam van de raadsheer ken ik niet, maar ik kan u wel in contact brengen met een getuige die op 29 november 2019 ook aanwezig was bij het gesprek met de raadsheer toen we na afloop van de rechtsstaatconferentie in het Vredespaleis in Den Haag samen op de bus stonden te wachten naar het CS.
Kent u het boek van uw confrère Willem Jan Ausma “Wat is waarheid? ”waarin hij schrijft dat hij het beu is om nog  langer “sprookjes” te vertellen in de zittingszaal?
Op 26 oktober 2021 zei de scheidend president Ronald Philippart van het hof in Den Bosch in een interview in De Limburger dat er nergens zoveel wordt gelogen als in de rechtszaal.
Ik zou niet weten waarom de raadsheer die ons dit ook toevertrouwde flink wat heeft uit te leggen.
In België schijnt het niet anders te zijn: https://justcorrupt.org/opinie/leugens-als-doping/

Een gedachte over “De advocateneed

Voeg uw reactie toe

  1. Advocaten die een eed afleggen, rechters die een eed afleggen, makelaars die ook een eed afleggen… Het kan allemaal in NL om de indruk te geven, dat ze heel serieus bezig zijn.
    Echter in de belangrijke Chipshol-affaire is dan toch aangetoond, dat rechter Westenberg zich niet a/d eed hield. Westenberg had wel gebeld met de advocaat van Chipshol om te melden, dat die er maar mee moest stoppen met zijn zaak. Zie NRC stuk van Paul Haenen tw “𝐎𝐮𝐝-𝐫𝐞𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫 𝐥𝐨𝐨𝐠 𝐭𝐨𝐜𝐡 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐨𝐧𝐭𝐣𝐞 𝐦𝐞𝐭 𝐂𝐡𝐢𝐬𝐡𝐨𝐥-𝐚𝐝𝐯𝐨𝐜𝐚𝐚𝐭”.
    Mijn advocaat mr Huib Mars (vrindje van mijn Haagse tennisclub) meldde mij ook kort na KG vonnis 93/677, dat hij telefoontje van KG rechter mr EJ Numann had gehad en die had mijn advocaat gemeld dat ik de volgende dag zou worden aangehouden obv zijn ge -en verboden in deze procedure. Ergo, direct paar dagen elders verblijven……

    .De conclusie is dat die eed door advocaten en zelfs rechters niet zo streng wordt aangehouden als verondersteld.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: