SODOMA, ANARCHIE EN BANDELOOSHEID

Prof dr. ir Anton F.P. van Putten

  Their only intent is to slit our throats

 In het elektronisch  journaal van de     Nederlandse rechtspraak van de 21e eeuw, Hollandpromote.com publiceerde Prof.dr.ir. Anton van Putten in april 2022 een interessant artikel met als titel:

                                     “SODOMA,ANARCHIE EN BANDELOOSHEID

Samenvatting:

 Martin Heidegger[1]; ‘de verschijningsvorm van de waarneming is niet ‘het zijn’ van die waarneming’. Op ontstellende wijze is in de afgelopen jaren duidelijk geworden dat onze maatschappij niet is wat het lijkt. Een totaal demasqué van alle maatschappelijke geledingen, de politiek, de uitvoerende ambtenaren,  de ambtenaren met rechtspraak belast, en wetenschap heeft het ware gezicht van de rechtstaat getoond.[2]  Steeds opnieuw blijken eigen belangen een dominante rol te spelen. 

Gaan we uit van een normale verdeling dan wordt het bestaan aangenomen van een populatie van ca. 30% direct belanghebbenden die mogelijk functioneren als rotte appels in de maatschappij en bijna alles infecteren wat gezond is en in het dagelijks leven optreden als farizeeërs[3].

Bij het behartigen van politieke, rechtstatelijke en religieuze belangen bestaat een schrikbarend gebrek aan moraal en ethisch besef  tot op de dag van vandaag. Dit heeft zich geuit in alle sectoren en disciplines die deel uitmaken van onze maatschappij.  Tot op heden hebben ambtenaren tezamen met de verantwoordelijke personen op schaamteloze wijze sanctieloos beslissingen kunnen nemen en opleggen buiten het grondwettelijk referentiekader. Iedere vorm van zelfreflectie en real time feedback ontbreekt. Een antwoord op de vraag: Is er enige systematiek en methodiek te ontdekken in de uitkomsten van onze huidig maatschappelijk functioneren? Observaties ondersteunen het gestelde.


 

1 Duits filosoof, 1889-1976

2Rapport Tweede Kamer: ‘Ongekend Onrecht’, 17 december 2020

3 Farizeeërs een afgescheiden stroming binnen de Joodse godsdienst met extreem wettisch gedrag.


 

Een gedachte over “SODOMA, ANARCHIE EN BANDELOOSHEID

Voeg uw reactie toe

  1. Anarchie, dus uitsluitend samenwerkingsverbanden gebaseerd op vrijwilligheid, is de enige oplossing voor het grote misverstand van in wetten vastgelegde plunder, dat we vandaag de Staat noemen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: