Klokkenluider tegen wil en dank

Wilt u dit  zoveel mogelijk delen? Ik heb gezien dat er in 1 week tijd al 26.000 mensen naar gekeken hebben. De mensen zijn over het algemeen stomverbaasd hoe dit heeft gekund. Welnu, ik zal iedereen uit de ons voorgehouden droom helpen:

In mijn tijd bij SNS Property Finance (SNS REAAL, de vastgoedfinanciering) stelde ik in diverse landen vast, dat er steevast financieringsgeld van de bank (het geld van de aandeelhouders) verdween. Het ging niet naar de financiering van het beoogde vastgoed. Keer op keer verdwenen er tientallen miljoenen euro’s. Totdat de grijpgrage bankiers en hun entourage dat te weinig vonden, en het soms opliep tot 100 miljoen euro’s per keer.

Daardoor werden niet alleen potentiële kopers/huurders van het vastgoed (bijvoorbeeld in een appartementencomplex in Spanje of Frankrijk) gedupeerd, maar ook de aandeelhouders van de bank. (de waarde van de aandelen werd dus op papier hoog gehouden)

Toen ik het zeker wist, meldde ik het aan mijn baas die CRO (Chief Restructuring Officer) was. Hij raakte in paniek; ik mocht dat eigenlijk niet zien. Hiermee begon mijn ‘carrière’ als klokkenluider. (zie mijn boek: ‘De ondergang van SNS REAAL, klokkenluider tegen wil en dank’.

In diezelfde periode liep topadvocaat Hester Bais in deze financiële wereld rond, en constateerde keer op keer, in steeds ernstiger mate, dat de gaten bij de banken groter werden, en er geen onderpand bleek te zijn. Daardoor begonnen de bankiers  en hun accountants in hun jaarverslagen te rommelen (balanscorrecties). De liquiditeitstekorten werden o.a. opgevuld door CCP’s bij APG/PGGM. 

Dit allemaal met medeweten van toezichthouders en Ministers van Financiën. (Dijsselbloem, Hoekstra, Kaag)

(Zie boek Hester Bais: ‘Worst Bank Scenario’)

Dat de ene na de andere bank nu omvalt, is het gevolg van diefstal en wanbeleid. Op korte termijn was misschien even de oplossing om de tekorten rond te pompen, maar de fraude ging door, tot op de dag van vandaag. Zoals mijn baas steeds zei: ‘Het zal mijn tijd wel duren,’ 

De fraude is zo opgelopen van miljoenen tot miljarden.

Mijn eenzaamheid is ontstaan, door het geweld van deze grootmachten. Daarom vraag ik u, deze mail te delen.

Dank u.

Hetty van de Laar 

Bij de Nieuwe Wereld werd Hetty van de Laar geïnterviewd door Marllies Dekkers.

2 gedachten over “Klokkenluider tegen wil en dank

Voeg uw reactie toe

 1. Interessant stuk van je. Het interessante is, dat alle mensen op wat hogere positie bekend zijn met deze vorm van NL corruptie. Als je nieuw of wat naief bent, dan verwacht je dat niet en probeer je de top van deze foute gang van zaken te overtuigen. Echter als je dat doet, dan blijkt, dat je boodschap niet goed valt. Maw de top hoort liever geen klachten over fraude e.d.
  Laat me vertellen, dat er in NL nog meer fraude dan de door jou gemelde fraude is.
  Blijkbaar hoort dit bij het NL systeem….

  Kijk naar mijn publicaties en dan zul je zien, dat ik ook eea mbt de foute rechtspraak te melden heb. Maar ook dat valt niet in goede aarde.
  Verder kan ik aanraden: check/ lees wat de oud NL ombudsman tw prof. Alex Brenninkmeijer over fraude/ bedrog weet te melden. Brenninkmeijer stelt expliciet oa in NJB 2021/2 — Opinie NJB Alex Brenninkmeijer: ‘De grondbeginselen van de rechtsstaat zijn geschonden’ als ‘verschrikkelijk ongeluk’ – Over de noodzaak van .
  Ook als je checkt prof. Dirk Visser van U-Leiden dan zul je dergelijk commentaar zien. Ook prof. AA Quaedvlieg is al jaren heel kritisch mbt de rechtspraak, maar ontvangt weinig waardering voor zijn stukken.
  C’ est la vie – Don’t rock the boat….

  Like

 2. Grofweg kun je stellen, dat de NL politie/ OM/ rechtspraak poogt zijn opdracht uit te voeren mbt kleinere criminaliteit incl. drugs. Echter het lijkt erop dat de grotere criminaliteit zoals gemeld door Hester v/d Laar ivm SNS bank maar ook kindermisbruik welbewust door ons (?) opsporingsapparaat/ rechtspraak door de vingers wordt gezien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: