Daphne Bunskoek Omroepvrouw van het Jaar 2018?

Daphne Bunskoek

 

Het jaar is nog maar  pas begonnen, maar Daphne Bunskoek doet nu al een hoge gooi naar de titel Omroepvrouw van het Jaar 2018.

Het was heel dapper van Daphne dat ze het aandurfde om  op maandag 8 januari 2018  in haar RTL4 programma “5 Uur Live” aandacht  te geven aan mogelijke  ”bewuste rechterlijke dwalingen” in de strafrechtspraak, met als gasten prof. Ton Derksen en Frans Douw. Vanaf minuut 21:53 is dit onderwerp te zien.

Het is alleen de vraag hoe lang Daphne  dit soort ernstige onderwerpen voor de bühne mag brengen. Als voorzitter voor de Dag van de Rechtspraak zal ze na deze uitzending wel niet meer gevraagd worden.

Het regressief redeneren door de rechtspraak gaat namelijk vaak gepaard met een selectieve selectie uit de aangedragen stellingen en bewijsmiddelen in het uiteindelijke vonnis. De stellingen en de bewijzen die de rechter(s) niet van pas komen worden dan (handig) buiten het vonnis gehouden. De Hoge Raad staat dit toe! Buitenstaanders en de media -die uiteraard geen kennis hebben van het complete procesdossier – kunnen de echte motivering in het geheel niet op juistheid of volledigheid controleren en doen vaak  het zwijgen er dan maar toe. De media in Nederland heeft vooral of uitsluitend aandacht voor rechterlijke dwalingen in het strafrecht.

Bij Café Weltschmerz werd ook aandacht aan bovenstaande zaak besteed, maar de mainstream media laten het weer afweten. Blijkbaar is er een zwijgplicht tussen de media over onderwerpen waarbij er sprake is van rechtsstatelijke manipulaties door de Nederlandse overheid.

 

De vele open normen in het civiele recht vormen echter een ware snoepwinkel voor de rechter  die het recht naar eigen goeddunken wenst te manipuleren. Geen haan die daar naar kraait. Rechterlijke dwalingen zijn soms onbewust gemaakte fouten, maar niet zelden bewuste ”dwalingen” en daarmee feitelijk rechterlijk bedrog van rechtzoekenden.

Jegens de rechtspraak gebruikte termen als ”onafhankelijk”, ”onpartijdig” zijn dan ook dooddoeners.

Nu is  het wachten op het moment dat radio, tv of kranten het aandurven om over gesjoemel in de civiele rechtspraak een boekje open te doen.

“Sed quis custodiet ipsos custodes?”

2 gedachten over “Daphne Bunskoek Omroepvrouw van het Jaar 2018?

Voeg uw reactie toe

 1. Alle respect voor Daphne Bunskoek.
  Als ze het maar niet gaat doen zoals die bekende blonde presentatrice die afgelopen jaar de beste pro NATO en anti Putin onderwerpen heeft behandeld en daarvoor dus ook beloond is.
  Andere belangrijke onderwerpen kwamen bij haar niet aan bod. Past niet in hun agenda.
  Wel ‘me too’ maar dan van 1 kant belicht. Niet hoe sommige vrouwen zich omhoog werken.

  http://matt-de-kunstenaar.jouwweb.nl/cartoons

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: