Waar een vervalste handtekening toe kan leiden.

Vervalste handtekening

 

 

Toen prof. dr. ir. Anton. F.P. van Putten er achter kwam dat zijn werkgever, Fontys Hogeschool in Eindhoven in 1994, buiten zijn medeweten om, zijn handtekening vervalst had bij een Europese subsidieaanvraag klapte hij letterlijk uit de school.

Hij meldde dit eerst intern aan het kernbestuur van Fontys en na weigering hiervan kennis te nemen, aan de Europese Commissie. Daarop werd hij op staande voet ontslagen vanwege zogenaamde smaad en laster. Fontys Hogeschool was zich van geen kwaad bewust en liet in de daarop volgende rechtszaken blijken dat hun handelwijze bij deze subsidieaanvraag “bussiness as usual” was.

Belangenverstrengeling, vriendjespolitiek en afhankelijkheid van verplichte procesvertegenwoordiging noopten hem om een rechtvaardig oordeel over de wraakneming van het Fontys-bestuur bij de rechter af te dwingen. Fontys had het namelijk ook voor elkaar gekregen om twee rechtsongeldige arresten te laten betekenen en executeren, die niet ondertekend waren door de raadsheren en niet afgegeven voor eensluidend afschrift conform de minuutakte. De ondertekening geschiedde zelfs door een dame van de administratie. Van Putten ging vol vertrouwen zijn rechtszaken tegemoet, maar moest al snel concluderen dat het met de kwaliteit in de civiele rechtspraak in Nederland niet zo best gesteld was. Met name het gebrek aan procesbewaking was iets dat van Putten altijd zeer gestoord heeft.

Over de zaak van Putten is op Internet veel informatie te vinden.

In 2011 heeft Arend Zeevat, samen met Desirée Röver bij Argusoogradio, een zes uur durende thema-uitzending vormgegeven over de doofpottencultuur in Nederland en het kielhalen van klokkenluiders. In het laatste uur van deze uitzending kwam het tot een grand finale met van Putten, met een wetenschappelijk onderbouwde conclusie betreffende het niet bestaan van de Nederlandse rechtsstaat.

In december 2017 werd op de site Want to Know de hele zes uur durende thema-uitzending nog een keer onder de aandacht gebracht in een artikel met als titel :De Nederlandse doofpottencultuur ….”.

Van Putten ijvert tot de dag van vandaag voor een betere en integere rechtspraak gebaseerd op de ISO-9000 norm en heeft ook een eigen website HOLLANDPROMOTE.COM.

In mei 2016 plaatste Rob Brockhus van de Sociale Databank Nederland (SDN) een interview met van Putten op Internet waarbij van Putten pleit voor een kwaliteitsmanagementsysteem binnen de rechtspraak gebaseerd op die ISO-9000 norm.

Op 29 december 2017 heb ik zelf aan alle fractievoorzitters van de Tweede Kamer per e-mail gevraagd om een onderhoud om over hervormingen binnen de (civiele) rechtspraak in Nederland te praten.

Als steun in de rug heeft van Putten mij op 30 december 2017 twee recente publicaties toegestuurd die hij tevens aan de fractievoorzitters van de Tweede Kamer gestuurd heeft.

De eerste publicatie heeft als titel “

DE (MEIN)EED IN HET RECHTSBEDRIJF” en de tweede publicatie

DE VIJANDSCHAP TUSSEN MACHT, RECHT EN WAARHEID”.

Nu is het wachten op de eerste partij in de Tweede Kamer die zich niet verschuilt achter de scheiding der machten.

Op 25 januari 2018 heeft de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid van de Tweede Kamer mijn e-mail van 29 december 2017 per brief  beantwoord.

Mijn e-mail wordt ter kennisgeving aangenomen en er zal geen actie worden ondernomen.

De onderstaande vraag blijft dus nog steeds van kracht.

“Sed quis custodiet ipsos custodes?”

Een gedachte over “Waar een vervalste handtekening toe kan leiden.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: