Wat doen we in Nederland met corrupte rechters?

onschuldingin het gevang

Op 10 oktober 2017 besteedde ik in de blog http://watunietindekrantenleest.com aandacht aan het essay van mr. Paul Ruijs in Civus Mundi 47 en 48Het grote taboe: stilgehouden corruptie in onze rechtspraak”.

Een van de casussen die werd besproken was die van ir. Alfred Mol die meer dan 30 jaar juridisch achterna gezeten wordt door zijn ex-werkgever, met een vanaf dag 1 verzonnen conflict ( hij zou bedrijfsgeheimen gestolen hebben ).

Mr. N. , thans vice-president van de Hoge Raad, was destijds de rechter die toestemming gaf dat zelfs het huis, de auto en bankrekening van ir. Mol in beslag genomen werden en dat hij bij wijze van gijzeling 4 maanden ten onrechte opgesloten werd.

Op 14 februari 2018 werd ir. Mol bij Café Weltschmerz geïnterviewd door mr. Paul Ruijs.

Een interview dat ook weer een kijkje geeft in de keuken van onze rechtspraak en nog eens aantoont dat de Tweede Kamer haast moet maken met de invoering van een wet die het mogelijk maakt om rechters bij ongeoorloofd gedrag te berispen of te bestraffen.

Als je aan politici vraagt of wij in Nederland corrupte rechters hebben dan zal het antwoord ontkennend zijn of men neemt niet eens de moeite om die vraag te beantwoorden. Overal in de wereld wel, maar niet in Nederland. Wellicht een corrupte politie agent, notaris of advocaat. En als we ontkennen dat er geen corrupte rechters zijn hoeven we er ook niets aan te doen. Het is voor politici en bestuurders een groot gevaar om het rechtsgevoel van de burgers te ondermijnen door aandacht te geven aan corruptie in de rechtsketen. Zonder een hygiënische en onafhankelijke rechtspraak is er geen rechtszekerheid, mist het betrouwbaar openbaar bestuur en is er uiteindelijk geen democratie mogelijk. En dat is nu juist de glijdende schaal waar Nederland zich op dit moment bevind. Café Weltschmerz besteed hier aandacht aan.

3 gedachten over “Wat doen we in Nederland met corrupte rechters?

Voeg uw reactie toe

 1. Wil het OM beschuldigen van het in functie houden van een rechter mr.H.M.M. Steenberghe rechterbank midden Nederland die op de zwarte lijst van rechters staat vermeld als zijnde een rechter die valsheid in geschrifte pleegd. Die rechter heeft in een beslissing in mijn zaak tegen NN aanwijsbaar ook valsheid in geschrifte gepleegd met een uitspraak en zelfs een valse handtekening onder een vonnis.

  Like

 2. Macht misbruik blijkbaar is dat normaal op de Rechtbank!
  De rechtstaat Nederland bestaat dus niet, we worden in de malling genomen door de Staat. Macht speelt een grote rol.
  Walgelijk!!!

  Like

 3. Er mag meer toezicht komen op rechtbank Rotterdam.

  2x verloren terwijl we heel veel bewijzen hadden incl onrechtmatig beslag op woning.

  Ook wij worden jaren geterroriseerd door ex werkgever heel gezin waaronder 3 kleine kinderen worden al 4 jaar kapot gemaakt en deze werkgever die wetten overtreed wordt nier gestraft. Wij hebben geen 1 wet overtreden en worden steeds in kosten veroordeeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: