STAAN RECHTERS BOVEN DE WET?

Bij  Nieuwsuur van 14 november 2018 (te zien vanaf minuut 26:50) werd  mr. Nathalie van Waterschoot, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Rechtspraak (NVVdR) , gevraagd wat zij er van vond, dat nu vaak een meervoudige college een zaak behandelt, terwijl 1 enkele rechter voldoende zou zijn geweest, dit ten gevolge van de hogere vergoeding van de overheid per zitting (factor 10 is het verschil). Dat vond ze geen fraude maar creatief boekhouden…
Dat is toch goed fout, als een ondernemer dat aantoonbaar doet en cliënt klaagt dan hangt die ondernemer: fraude. De rechtspraak belazert de overheid en dat wordt door de voorzitter van de NVVdR creatief boekhouden genoemd. 

Het artikel van Stan de Jong “Boven de wet” in HP/De Tijd van 22 november 2002 heeft blijkbaar nog steeds niet aan actualiteit ingeboet.

Bovendien kon in dezelfde uitzending van Nieuwsuur, de scheidend voorzitter van  de Raad voor de Rechtspraak, mr. Frits Bakker het niet nalaten om nog eens te benadrukken dat Nederland internationaal hoog scoort met de rechtspraak. Waarschijnlijk doelt hij op het World Justice Project Rule of Law Index onderzoek, terwijl de Raad voor  de Rechtspraak op 12 juli j.l. heeft moeten toegeven dat de vraag terecht is welke waarde je aan dit onderzoek kunt hechten.

Een gedachte over “STAAN RECHTERS BOVEN DE WET?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: