Niet geplaatste brief over klassenjustitie door mr. P.P.M. Ruijs

klassenjustitie

Onderstaande ingezonden brief van 27 maart 2019 door mr. P.P.M. Ruijs werd helaas niet geplaatst door de Volkskrant.

Klassenjustitie

Dit jaar staat er een onderzoek gepland naar klassenjustitie. Tegen de zin van minister Dekker en heel juridisch Nederland in want klassenjustitie komt in Nederland immers niet meer voor. Al is er geen rechtsgeleerde te vinden die precies kan aangeven wanneer het dan werd afgeschaft. Een kenmerk van klassenjustitie is de willekeur en gretigheid waarmee bepaalde verdachten zoals bijvoorbeeld Wilders wel en de witwassende ING juist niet vervolgd en veroordeeld worden. Door selectief met feiten om te gaan, bepalen feiten niet de uitkomst maar bepaalt een vaststaande uitkomst de feiten. “Weer ontlastend bewijs in Deventer moordzaak” opent de Volkskrant waaruit nog eens blijkt dat desnoods verzonnen feiten erbij worden gesleept. Het roept vragen op waarom Ernst Louwers hoe dan ook veroordeeld moest worden. Toen Maurice de Hond zich dat ook afvroeg werd hij – snel en efficiënt – zowel strafrechtelijk als civiel rechtelijk hard aangepakt. Blijkbaar kwam hij te dicht bij de echte waarheid. Het Volkskrantbericht moet slecht zijn gevallen bij Nieuwsuur waar met name Bas Haan onderzoeker De Hond fel aanviel. Eerst met een boek en nu zelfs met een film probeert Haan duidelijk te maken dat Ernst Louwes juist 100% terecht veroordeeld werd. Niet echt slim van een nieuwsrubriek om zo nadrukkelijk en vooral onnodig stelling te nemen door het gelijk van het OM en de rechter te benadrukken. Hoe kan Nieuwsuur ooit nog onafhankelijk en geloofwaardig verslag doen van verdere ontwikkelingen?

Het omgekeerde komt ook voor d.w.z. het OM dat een zeer ernstige, schokkende aangifte zonder serieus onderzoek seponeert met volledige instemming van het gerechtshof. Dan wil men geen dader vinden hetgeen onlangs bleek uit een uitzending van ARGOS van de VPRO, toch bepaald geen complotdenkers. Het 15 jarige meisje Lisa had aangifte gedaan van verkrachting in 2015 waarbij naast advocaten o.a. een hoge justitie ambtenaar was betrokken. Twee gynaecologische onderzoeken toonden met 100% zekerheid aan dat ze een kind had gebaard dat niet meer leefde en begraven zou zijn in de Nieuwe Scheveningse bosjes. Uiteindelijk gooide mr Wabeke van het Haagse gerechtshof n.a.v. een klacht tegen de geseponeerde aangifte de doofpot definitief in het slot. Zelf voordat er een zitting met de advocaat en het slachtoffer had plaatsgevonden. In een tweede ARGOS uitzending werd nog vastgesteld dat Wabeke zich niet verschoond had terwijl de verdachte hoge justitie ambtenaar met hem bevriend was. Ondanks de indringende ARGOS reportage was er geen nieuws- of praatprogramma in Hilversum te vinden dat de moeder en de advocaat van Lisa aan het woord liet. Alleen Koen Voskuil van het Algemeen Dagblad had het in de online editie over Demmink. En thans mag minister Dekker in dit hoofdpijndossier gaan uitleggen waarom deze aangifte door het OM en Wabeke niet eens onderzocht werd. Zelfs emeritus professor Theo de Roos sprak in zijn kommentaar schande over het optreden van Wabeke.  Wordt vervolgd, maar waarschijnlijk dus niet in de rechtszaal. Rest alleen de vraag: als Louwes werkelijk met vals bewijs tot dader werd bestempeld wie moest er dan in zijn geval ontzien worden en vooral waarom? Van Nieuwsuur valt het antwoord zeker niet te verwachten.

Mr P.P.M. Ruijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: