Tuchtrecht onder de loep (I): De voorzittersbeslissing

tuchtrecht

In Civus Mundi # 82 verscheen een interessant artikel van oud Eerste Kamer lid mr. drs. Henk Rang over het tuchtrecht met als titel:

Tuchtrecht onder de loep (I): De voorzittersbeslissing”.

 

Samenvatting:

Van de rond 6500 klachten tegen een advocaat, die in de jaren 2012-2017 werden doorgezonden naar een Raad van Discipline, werd twee derde ongegrond verklaard. Meer dan de helft daarvan werd afgedaan met een zgn. voorzittersbeslissing, waarbij de klacht, zonder mondelinge behandeling, door de voorzitter kennelijk ongegrond werd verklaard.

Voorafgaand is een klacht ingediend bij de deken van een Orde van advocaten. Medewerkers van de deken doen vooronderzoek naar de klacht. Geprobeerd wordt de klacht minnelijk te schikken. In meer dan de helft van de gevallen wordt de klacht doorgezonden naar de raad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: