Recht van spreken

Yvonne Keuls is inmiddels 87 jaar, maar nog steeds onvermoeibaar aan het werk: schrijver Yvonne Keuls. Met presentator Elles de Bruin blikt ze in het programma Recht van Spreken (11 juli 2019) terug op haar werk en leven.

Grote bekendheid kreeg ze in de jaren 1980 ook n.a.v. haar boeken/ uitlatingen m.b.t. de kindermisbruikende Haagse kinderrechter mr. Theo Rueb. Ze deed aangifte bij justitie, maar dat leidde tot niets. Ergo, justitie en rechtspraak deden geen moeite om dit crimineel optreden van de Haagse rechter mr. Theo Rueb aan de kaak te stellen. Drie jaar publiceerde Keuls een boek over de kwestie. Niemand wilde haar geloven.

Yvonne Keuls  kreeg veel kritiek zowel van de collega rechters maar ook van progressief Nederland. Vrij Nederland trok fel van leer, zo werd daar geoordeeld dat in deze tijden we niet zo streng moesten oordelen over kindermisbruik….Uiteindelijk werd kinderrechter Rueb met een grote receptie met vervroegd pensioen werd gestuurd. 

Wel werd Keuls  gewezen op haar verantwoordelijkheid als schrijfster door procureur-generaal Van Randwijck en rechtbankpresidenten Blauw en Rosink. Slechts dankzij volhardend optreden van Yvonne Keuls is die affaire in de publiciteit gekomen.

Later hebben  de zoons (o.a. de maker van Haagse Harry) van deze mr. Theo Rueb  de beschuldigingen van Keuls echter expliciet bevestigd.

Tot op de dag van vandaag is er weinig veranderd .

Eenieder die een rechter wil aanpakken die het niet zo nauw met zijn ambtseed neemt (klassenjustitie, valsheid in geschrifte, het aan hun laars lappen van richtlijnen t.a.v. meineed, in het geheim bijklussen in de baas zijn tijd, niet bijhouden van bijbanenregister, etc.) komt van een koude kermis thuis. De rijen sluiten zich binnen de schaamtecultuur van het ministerie van justitie en bij  de mainstream media nemen ze de struisvogelhouding aan.

Een gedachte over “Recht van spreken

Voeg uw reactie toe

  1. Het is niet alleen een enkele foute kinderrechter deze mr Theo Rueb. De Haagse vice-president/ rechter mr Cornelis Stolk heeft heeft ook die reputatie – evenals een veroordeelde Nijmeegse rechter.
    Vragen:
    1. Waarom houden zulke mannen met belangrijke positie er zulke afkeurenswaardige praktijken op na ? Denk ook aan Jeffry Epstein en mede-miljardairs.
    2. Waarom worden die praktijken geaccepteerd door collega-rechters en het OM ? Als ze dit optreden van collega rechters accepteren, dan is er geen zorgvuldige selectie. Is dit tgv netwerk-corruptie obv RAIO en zo ?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: