Justitie faalt bij vervolging kindermisbruik.

In samenwerking met VPRO Argos heeft Café Weltschmerz een eerste aflevering van een serie over misbruik van kinderen in de breedste zin tot stand gebracht.

In een bijna één uur durend interview door journalist Rudie Kagie komen schrijfster Yvonne Keuls en Marlies van Muiswinkel, moeder van een vermeend misbruikte tiener dochter, aan het woord. Man en paard worden uiteindelijk genoemd.

‘Wanneer het Openbaar Ministerie van Justitie keer op keer, na aangifte geen aanstalten maakt om ritueel kindermisbruik te onderzoeken, faciliteert zij direct en indirect deze misdaden.’

Volgens moeder Marlies werd In de Nieuwe Scheveningse Bosjes Lisa (15) bevallen van een baby, die voor haar ogen wordt vermoord. Justitie neemt vervolgens haar aangifte echter niet serieus. Moeder Marlies hecht wél geloof aan de bizarre verklaring van haar dochter. Ze sprokkelt feiten bij elkaar om het gelijk van Lisa te onderbouwen.

Schrijfster Yvonne Keuls publiceerde veelvuldig over seksueel misbruik, rechterlijke macht en minderjarigen. Ze noemt het relaas over Lisa’s wel volstrekt geloofwaardig. Onderzoek door het VPRO-radioprogramma Argos wees uit dat Justitie blunderde in deze zaak, alsof van hogerhand wordt verijdeld dat de onderste steen boven komt.

Het interview is te zien  door op deze link te klikken.

3 gedachten over “Justitie faalt bij vervolging kindermisbruik.

Voeg uw reactie toe

 1. Mw Keuls maakt melding van een dader die directeur was van de Haagse Jeugdzorg, destijds “Pro Juventute” genoemd. Dat is/was een afdeling van het Ministerie van Justitie, waar Demmink de scepter zwaaide, na in 2002 te zijn benoemd door Piet Hein Donner (CDA).

  Als Demmink zou zijn vervolgd, komt ook Donner ter sprake. Die heeft Demmink immers benoemd tot zijn hoogste ambtenaar). Maar Donner is inmiddels ereburger van Nederland. (Donner, die daarvoor raadsheer was, had voor zijn overhaaste benoeming tot minister met de datum van een arrest geknoeid. Zie mijn aanklacht “Stella Matinata” uit 2013. Dit moest ook in de doofpot, hetgeen mede verklaart waarom mijn aanklacht niet voor de rechter is gekomen, maar bleef steken in de artikel-12 procedure onder leiding van mr Wabeke, die in deze docu ook uitvoerig wordt gehekeld wegens rechtsweigering in de zaak Lisa).

  Hield mr NAM Schipper (hoogste man van Pro Juventute (in en voor 2007) die directeur van Pro Juventute de hand boven het hoofd? Het heeft er alle schijn van. Was NAM Schipper daarom ook de hoofd-toezichthouder van het fusieproces van het kinderziekenhuis ? Om de archieven met verslagen van intakegesprekken van eerstehulp-verpleegkundigen met misbruikte kinderen te laten vernietigen?

  Was NAM Schipper zelf lid van het netwerk? Moest mr Wabeke hem daarom vrijwaren van rechtsvervolging in mijn zaak tegen zijn frauderend gerechtshof? Met behulp van mr Bot , de ex topman van de NCTV, die hij als senior raadsheer had aangetrokken? Moest Schipper daarom als zijn laatste beroepsdaad (als AG van de Hoge Raad) een zaak van een veroordeelde pedocrimineel behandelen? Omdat die wellicht lid was van een concurrerende bende ?

  Geliked door 1 persoon

 2. Mw Keuls maakt in dit programma melding van een kindermisbruiker die nota bene directeur was van de Haagse Jeugdzorg, destijds “Pro Juventute” genaamd. Dat is/was een afdeling van het Ministerie van Justitie, waar Demmink de scepter zwaaide, na in 2002 te zijn benoemd door Piet Hein Donner (CDA).

  Als Demmink zou zijn vervolgd, komt ook Donner ter sprake. Die heeft Demmink immers benoemd tot zijn hoogste ambtenaar. Dat was vreemd, omdat Demmink toen al in opspraak was.

  Maar Donner is inmiddels ereburger van Nederland. (Donner, die daarvoor raadsheer was, had voor zijn overhaaste benoeming tot minister met de datum van een arrest geknoeid. Zie mijn aanklacht “Stella Matinata” uit 2013. Dit moest ook in de doofpot, hetgeen mede verklaart waarom mijn aanklacht niet voor de rechter is gekomen, maar bleef steken in de artikel-12 procedure onder leiding van mr Wabeke, die in deze docu ook uitvoerig wordt gehekeld wegens rechtsweigering in de zaak Lisa).

  Hield mr NAM Schipper (hoogste man van Pro Juventute (in en voor 2007) die directeur van Pro Juventute de hand boven het hoofd? Het heeft er alle schijn van. Was NAM Schipper daarom ook de hoofd-toezichthouder van het fusieproces van het kinderziekenhuis ? Om de archieven met verslagen van intakegesprekken van eerstehulp-verpleegkundigen met misbruikte kinderen te laten vernietigen?

  Was NAM Schipper zelf lid van het netwerk? Moest mr Wabeke hem daarom vrijwaren van rechtsvervolging in mijn zaak tegen zijn frauderend gerechtshof? Met behulp van mr Bot , de ex topman van de NCTV, die hij als senior raadsheer had aangetrokken? Moest Schipper daarom als zijn laatste beroepsdaad (als AG van de Hoge Raad) een zaak van een veroordeelde pedocrimineel behandelen? Omdat die wellicht lid was van een concurrerende bende ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: