Toon Peters: Het is hoog tijd voor de wet verschoningsplicht voor rechters

Caroline Raat interviewt Toon Peters tijdens het Jaarcongres van het Risk & Compliance Platform Europe op 15 juni 2023 in Baarn.

Toon Peters is een van de vier leden van de Werkgroep Verschoningsplicht voor Rechters, afgekort WVvR. De werkgroep WVvR wil kort gezegd een einde maken aan het onrecht waarbij rechtszaken door rechters behandeld worden die (financiële) belangen hebben bij een van de procespartijen. Er is sinds 1 januari 1997 weliswaar een wet die voorschrijft dat rechters hun bijbanen moeten opgeven, maar in de praktijk blijkt daar weinig van terecht te komen. Juist zij, die anderen de les lezen, zouden eerst eens om zich heen moeten kijken naar collega’s die het zelf niet zo nauw nemen met de wet, aldus Peters. Ondertussen wordt er hard gewerkt door de WVvR aan het wetsvoorstel.

Een gedachte over “Toon Peters: Het is hoog tijd voor de wet verschoningsplicht voor rechters

Voeg uw reactie toe

  1. ‘Juist zij, die anderen de les lezen, zouden eerst eens om zich heen moeten kijken naar collega’s die het zelf niet zo nauw nemen met de wet, aldus Peters.’

    Is het misschien een redelijk tot goed plan als ‘zij’ eerst eens naar zichzelf kijken in plaats van anderen te verlinken?

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑