4 Miljard Euro van de argeloze burgers naar een handjevol banken.

Vensterbank

Op 20 december 2017 verscheen bij Café Weltschmerz een interview met mr. Anton Weenink, juridisch adviseur  van de Vereniging Consument en Geldzaken .

Mr. Weenink doet uit de doeken hoe 4 miljard euro van onwetende burgers via de zogenaamde aandelen lease  in de zakken van een handjevol banken verdween. Bezoekers van de website  “Wat u niet in de kranten leest” hebben daar al een paar artikelen over kunnen lezen.

De slachtoffers van de aandelen lease producten zijn vrijwel machteloos tegen machtige banken als ze hun geld proberen terug te krijgen. De rechterlijk macht kiest steevast de partij van de banken, politici beroepen zich op de trias politica, het Openbaar Ministerie doet niets met aangiften tegen banken en de mainstream media vinden dit onderwerp te moeilijk om over te schrijven of zijn bang reclame-inkomsten van banken en verzekeringsmaatschappijen mis te lopen.

Hopelijk kan mr. Weenink in een vervolg interview iets meer vertellen over de  rol van de rechterlijke macht bij de zogenaamde Duisenberg-deal . Dit was een compromis tussen Dexia Bank Nederland (voormalig Legiolease) en de vier opposanten Leaseverlies, de stichting Eegalease, VEB en de Consumentenbond. Onder druk van wijlen oud-DNB-president Duisenberg kwam Dexia over de brug met een financiële regeling die vooral in het voordeel van de banken uitviel.

Voor degene die kennis willen nemen van de details van de ”aandelen” lease zwendel, wordt verwezen  naar een presentatie van advocaat Luc Jurgens van najaar 2015.

 

“Sed quis custodiet ipsos custodes?”

 

 

 

2 gedachten over “4 Miljard Euro van de argeloze burgers naar een handjevol banken.

Voeg uw reactie toe

  1. Voor de Dexia deal moet je bij mij zijn. Het was puur bedrog. Rechters en politieke elite spanden samen. Simpele uitleg: Een kleine bank met 300 miljoen Eigen Vermogen kan geen 8 Miljard Euro aan lease aandelen kopen. De lease aandelen werden weliswaar aangekocht maar vervolgens doorverkocht met recht op terugkoop. Er lagen dus geen (lees: weinig) aandelen eigendom van Dexia. De lease aandelen werden bewaard in een aandelendepot waarvan Dexia eigenaar was. En de AFM zei toen: Kijk de aandelen liggen in een depot van Dexia dus is het hun eigendom. Totale nonsens. De aandelen waren in eigendom van andere (derde) banken. Het systeem = Repo sell/buy-back d.w.z. aandelen op de beurs kopen en vervolgens doorverkopen aan een derde bank met het recht op terugkoop als het leasecontract van de ‘verleaser’ afloopt. Dit ging met grote aantallen. Ik heb bewijs hiervan te over. Maar Rechters wilden mijn documenten niet toelaten en kwamen bij de uitspraak met leugens en bedrog. De MSM en alle instanties sturen je van de kast naar de muur en terug ! En dan laten ze mijn broer winnen op Eega. Toen was de zaak dus afgelopen !!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: