4 Miljard Euro van de argeloze burgers naar een handjevol banken.

Vensterbank

Op 20 december 2017 verscheen bij Café Weltschmerz een interview met mr. Anton Weenink, juridisch adviseur  van de Vereniging Consument en Geldzaken .

Mr. Weenink doet uit de doeken hoe 4 miljard euro van onwetende burgers via de zogenaamde aandelen lease  in de zakken van een handjevol banken verdween. Bezoekers van de website  “Wat u niet in de kranten leest” hebben daar al een paar artikelen over kunnen lezen.

De slachtoffers van de aandelen lease producten zijn vrijwel machteloos tegen machtige banken als ze hun geld proberen terug te krijgen. De rechterlijk macht kiest steevast de partij van de banken, politici beroepen zich op de trias politica, het Openbaar Ministerie doet niets met aangiften tegen banken en de mainstream media vinden dit onderwerp te moeilijk om over te schrijven of zijn bang reclame-inkomsten van banken en verzekeringsmaatschappijen mis te lopen.

Hopelijk kan mr. Weenink in een vervolg interview iets meer vertellen over de  rol van de rechterlijke macht bij de zogenaamde Duisenberg-deal . Dit was een compromis tussen Dexia Bank Nederland (voormalig Legiolease) en de vier opposanten Leaseverlies, de stichting Eegalease, VEB en de Consumentenbond. Onder druk van wijlen oud-DNB-president Duisenberg kwam Dexia over de brug met een financiële regeling die vooral in het voordeel van de banken uitviel.

Voor degene die kennis willen nemen van de details van de ”aandelen” lease zwendel, wordt verwezen  naar een presentatie van advocaat Luc Jurgens van najaar 2015.

 

“Sed quis custodiet ipsos custodes?”

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: